LAND ROVER pomalo puni listu čekanja za svoj prvi potpuno električni Range Rover EV.

 

lektrični SUV, koji će debitirati ove godine (iako se prethodno planiralo lansiranje za 2025.), u fazi je fizičkog prototipa. JLR kaže da još uvijek podnosi patente, dok EV prolazi kroz ono što nazivaju "jednim od najstrožih inženjerskih programa ikada".

Land Rover planira da Range Rover EV ima performanse slične svojim postojećim modelima s V8 benzinskim agregatima. Tvrtka kaže da će biti sposoban za brzo punjenje od 800 volti na javnim mrežama - to jest, obećava punjenje do 80 posto otprilike u vremenu koje je potrebno da svratite na benzinsku crpku, odete u zahod i ležerno stignete prošetati kroz prolaz sa slatkišima. Infrastruktura još uvijek ne može to podržati, barem ne u većini svijeta, ali bi se jednom i to trebalo dogoditi.

 Trenutačno se prvi fizički prototipovi Range Rovera EV testiraju na temperaturama od minus 40 do plus 50 stupnjeva Celzijevih na različitim lokacijama, poput Švedske i Dubaija. Tvrtka očekuje da će automobil moći gaziti u vodi dubokoj 850 mm, što je tek malo manje od 900 mm dubine aktualnog Range Rovera, uključujući i hibridne modele. Bit će izgrađen na modularnoj longitudinalnoj arhitekturi koju je JLR razvio za svoja električna vozila i električne hibride.

Autoportal.hr
22.02.2024.