Prva fotografija: ovo je novi Audi Q6L e-tron

 

AUDI je spreman za prikazivanje svojih modela na salonu automobila Auto China u Pekingu. Vozila i varijante prikazane na Audi štandu naglašavaju kontinuirani fokus tvrtke na služenje specifičnim zahtjevima kineskog tržišta.

Činjenica da će sva izložena vozila biti potpuno električna također pokazuje da Audi ostaje predan ispunjavanju rastuće potražnje za novim energetskim vozilima u Kini.

Za Kinu samo električni modeli
Najveća atrakcija bit će novi Audi Q6L e-tron, kao i Q5 e-tron RS izdanje za kinesko tržište. Uz to, SQ6 će se prvi put pojaviti u KIni.S premijerom Q6L e-tron, najveća modelska inicijativa u povijesti Audija kreće u Kini. Izvršni direktor Audija Gernot Döllner izjavio je: "Kinesko tržište je ključno za transformaciju marke Audi u vodećeg globalnog pružatelja premium električne mobilnosti. S otvaranjem nove tvornice u Changchunu, lokalno razvijenim električnim modelima i najsuvremenijom digitalnom tehnologijom prilagođenom zahtjevima korisnika, naš plan za nastavak uspjeha provodimo u djelo.”

Tvornica budućnosti
Q6L e-tron označava dolazak nove PPE platforme u Kinu. Tvrtka Audi FAW NEV započet će proizvodnju triju modela Audi Q6 e-tron i Audi A6 e-tron obitelji baziranih na PPE-u za kinesko tržište prije kraja 2024.

Predserijska proizvodnja u novoj tvornici već je započela. Novi pogon, kojim upravlja zajedničko ulaganje Audi FAW NEV Company Ltd., nalazi se u Changchunu, glavnom gradu sjeveroistočne kineske pokrajine Jilin. Proizvodno mjesto proizvodit će isključivo potpuno električna Audi vozila za Kinu i prva je Audijeva tvornica koja će to isključivo raditi.

Index.hr

22.04.2024.