Mercedes-Benz 500 GE iz 1993. bila je prva V8 izvedba G-klase te je kultni njemački terenac, u sljedeća tri desetljeća napisao dojmljivu priču o tržišnom uspjehu…

Mercedes-Benz G-klase je 1993. debitirao s V8 motorom u ekskluzivnoj seriji Mercedes 500 GE V8 i podigao standarde u off-road segmentu – po prvi put ponudili su kultivirane performanse i izvan ceste. Mercedes-Benz G-klase sada slavi 30. rođendan ograničenim posebnim modelom G 500 “Final Edition”.

Slavljenički model vozi uz V8 biturbo benzinski motor, obujma: 3982 ccm, napucan na 421 KS. Dostupan je u tri varijante boja, svaka ograničena na 500 jedinica. Možete birati između metalik boje obsidian black, MANUFAKTUR boje opalith white magno i nove MANUFAKTUR boje maslinaste magno.Završno izdanje naš je 30. rođendanski dar za G 500, koji se 1993. smatrao trendseterom i pretečom vrhunskog terenskog vozila u luksuznoj klasi. Sa svojim ekskluzivnim detaljima opreme, ograničeni specijalni model također je prikladan dar za rastanak od V8 biturbo motora u G 500.” govori Dr. Emmerich Schiller, predsjednik upravnog odbora Mercedes-Benz G i voditelj odjela za Mercedes-Benz terenska vozila.Final Edition” također ima 20-inčne AMG kotače od lake legure u dizajnu s 5 dvostrukih krakova, koji su obojeni u boju karoserije i imaju visok sjaj u kombinaciji s MANUFAKTUR maslinastim magno završnim slojem. Za druge dvije varijante, one su crne i imaju finiš visokog sjaja. Osim toga, poseban model ima natpis “FINAL EDITION”, od vanjske zaštitne trake do umetka u poklopcu rezervnog kotača. Kao dio paketa logotipa MANUFAKTUR, kvake s utisnutim logotipom nadopunjuju visokokvalitetni izgled “Final Edition”. Tu je i projektor logotipa u vanjskim retrovizorima, koji projicira logo “G” i natpis “JAČI OD VREMENA” na asfalt kada miruje. Prsten rezervnog kotača od kromiranog visokog sjaja, plus drugi dodaci u boji karoserije i kromirani visoki sjaj naglašavaju ekskluzivnost ograničenog posebnog modela. Uz to, kupci dobivaju ekskluzivnu unutarnju presvlaku za automobil s natpisom “JAČI OD VREMENA” za zaštitu vozila od prašine i ogrebotina.Od svog predstavljanja, visokokvalitetna oprema interijera usko je povezana s G 500. “Final Edition” nastavlja ovu tradiciju: čim putnici uđu, pozdravljaju ih osvijetljeni natpisi “FINAL EDITION” na oblogama pragova vrata. . Natpis se također može pronaći na umetku ručke za suvozače. Na poleđini ključa vozila pričvršćen je pravi srebrnjak u obliku pločice s odgovarajućim natpisom za pojedino izdanje. Osim toga, Superior Line s Burmester surround zvučnim sustavom, Active Multicontour Seat Package Plus i sjedala u dvobojnoj MANUFAKTUR Nappa koži dio su standardne ponude posebnog izdanja.“Final Edition” modela G 500 ekskluzivno je opremljen novim MANUFAKTUR paketom pune kože, koji je savršeno usklađen s odgovarajućom vanjskom bojom. Ime govori sve: gotovo cijela unutrašnjost obložena je Nappa kožom, od prtljažnika do krovne obloge i ploča na prekidačima za podešavanje sjedala. Središnji dio stropne obloge obojen je u skladu sa središnjom pločom sjedala i ima isti dijamantni dizajn. U kombinaciji s opsidijan crnom metalik bojom, dolazi u titan sivoj biserno/crnoj boji. U opalit bijelo magno lakiranoj varijanti, središnji dio je obojen u platinasto bijelo/crno, au maslinasto magno lakiranoj varijanti u espresso smeđe/crno.

“Final Edition” modela G 500 od sada se može naručiti po cijeni od 196.350 eura (u Njemačkoj).
Autoportla.hr
30.06.2023.