Tim koji predvodi Neda Cvijetić, direktorica sektora za umjetnu inteligenciju i autonomnu vožnju u grupi Stellantis, je testirao u gradu Moabu, u saveznoj državi Utah, najnovije prototipove tehnologije za automatsku terensku vožnju koja se razvija ekskluzivno za brend Jeep.

Ugrađena u dva elektrificirana modela Jeep Grand Cherokee 4xe, ova umjetna inteligencija i tehnologija autonomne terenske vožnje može da unaprijedi doživljaj iskusnih terenskih vozača, kao i kupaca koji su novi u tome. Također će pomoći vlasnicima Jeep terenaca u izazovnim uvjetima vožnje. Brend Jeep je lider u razvijanju tehnologije za automatsku terensku vožnju, pored svog sve značajnijeg liderstva u elektrifikaciji terenske vožnje, sa sve bogatijom gamom 4xe terenaca.

„Isto kao što naša 4xe elektrifikacija podiže terenske sposobnosti brenda Jeep na novi nivo, ovi napredni sistemi za terensku vožnju će pomoći većem broju kupaca u više zemalja širom sveta da se pridruže i uživaju u avanturi. Ove funkcionalnosti i tehnologija će imati primjenu u stvarnom svetu na i van staze, u raznim uvjetima vožnje“, rekao je Christian Meunier, glavni izvršni direktor brenda Jeep.