Mercedes-AMG trgovci od sada zaprimaju narudžbe za novi Mercedes‑AMG EQE 53 4MATIC+ SUV. Kataloška cijena je 139.438,25 eura u Njemačkoj.

Opsežna standardna oprema uključuje AMG RIDE CONTROL+ zračni ovjes s prilagodljivim podesivim prigušenjem i kotačima od 21 inča, elektromehaničku aktivnu stabilizaciju kotrljanja AMG Active ride control, Digital light, AMG Sound Experience i AMG Performance upravljač s tipkama na upravljaču.

Sa svojim varijabilnim interijerom i konceptom vožnje orijentiranim na performanse, novi SUV EQE 53 4MATIC+ najsvestranije je električno vozilo u Mercedes-AMG portfelju. Svestrani model također nudi velikodušan prostor za putnike i prtljagu. Dva snažna elektromotora i potpuno varijabilni pogon na sve kotače AMG Performance 4MATIC+ čine osnovu prepoznatljivog AMG dinamičnog iskustva vožnje.Detalji opreme i brojne opcije nude veliki prostor za individualizaciju i ispunjavanje iznimno širokog raspona zahtjeva kupaca. Paket AMG DYNAMIC PLUS za 4760,00 eura je posebna priča. Kombinira odabrane dodatke dinamike vožnje poput snažnog Boost for Race start opciju, povećanje najveće brzine od 240 km/h i AMG Sound Experience “Performance”. Ako su temperatura baterije i stanje napunjenosti prikladni, maksimalna snaga i moment za RACE START mogu se nakratko povećati. U ovom slučaju, EQE 53 4MATIC+ SUV treba samo 3,5 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h. Ugrađeni pokretač basova i zvučnici čine snagu električnih motora jasnim čak i kada miruju i pružaju emocionalno nabijenu zvučnu pozadinu za brzo ubrzanje. Grafika specifična za AMG na zaslonima također vizualno naglašava performanse vožnje.
Autoportal.hr
15.06.2023.