Audi će opet obnoviti Q7

 

OVO ĆE BITI drugi facelift za veliki SUV iz Audija.

Druga generacija Audija Q7 predstavljena je 2015. godine, a temeljit redizajn prošla je 2020. godine. Sada je opet vrijeme za osvježavanje, ali ono će po svemu sudeći biti daleko manjeg opsega. Pretpostavka je da se vanjski dizajn neće mijenjati dalje od nove grafike svjetala, donekle izmijenjenih odbojnika i revidirane prednje maske. Isto vjeruju i u Kolesa.ru, gdje su na osnovi dostupnih špijunskih snimki napravili vlastite rendere.

Ono bitno je da je to zadnji od zadnjih kada govorimo o velikom SUV-u s klasičnim pogonom. Kako se Audi obavezao od 2026. godine predstavljati isključivo električne modele, velika je vjerojatnost kako će nasljednik, treća generacija modela, u ponudi imati samo električne pogone.

Do tada ima vremena, pa će tako i obnovljeni Q7 nuditi poznatu paletu benzinaca i dizelaša začinjenu plug-in hibridom. Pogledate li aktualni cjenik, možete se kladiti kako će Q7 biti još jedan model koji će probiti granicu od 100.000 eura za baznu izvedbu. I SQ7 pokretan V8 motorom vrlo vjerojatno ostaje.

Index.hr

31.01.2024.